Nyelvvizsgák

Angol és német nyelvvizsgák

Angol nyelvvizsga és német nyelvvizsga kínálatunk budapesti nyelviskolánkban

Mind az angol nyelvvizsgák, mind német nyelvvizsgák nyelvvizsga rendszerenként különböznek…hogyan válassz közülük? Íme néhány gondolat.

Egy nyelvvizsga felépítése sokat elárul arról, hogy neked való-e. Angol nyelvvizsga és német nyelvvizsga kínálatunk budapesti nyelviskolánkban: telc angol nyelvvizsga, telc német nyelvvizsga, origo nyelvvizsga, euro nyelvvizsga angol nyelvből és német nyelvből.

Tanulni nem tudunk helyetted, de azt tudjuk, hogy …  

  • mindenki szeretné a számára legmegfelelőbb és legkönnyebb nyelvvizsgát megtalálni,
  • a neked legmegfelelőbb és legkönnyebb nyelvvizsgát neked kell kiválasztanod, miután megismerkedtél, kipróbáltál néhányat,
  • segíthet a döntésben, hogy hol és mire szeretnéd használni a nyelvvizsga bizonyítványodat: itthon vagy külföldön,munkavállaláshoz vagy továbbtanuláshoz,
  • ha külföldön munkához vagy egyetemi, főiskolai tanulmányokhoz van rá szükséged, válassz mindenképpennemzetközileg elismert nyelvvizsgát. Ebben az esetben nem is fontos a magyarországi akkreditáció.
  • ha mégis itthon használnád fel, akkor államilag is elismert nyelvvizsga bizonyítványra van szükséged.

A nyelvvizsga felépítése sokat elárul arról, hogy neked való-e:

  • Ha szereted a nyelvtani feladatokat, megtanultad a kivételeket és jól tudsz fordítani, válaszd a kétnyelvű vizsgákat.
  • Ha nincs gondod a megértéssel (olvasás, hallás), és bejönnek a kommunikáció-orientált, a mindennapi szituációkban használható feladatok, menj egynyelvű vizsgára. Ezeknél nincs fordítási feladat, viszont egy hivatalos levelet meg kell tudnod írni szótár nélkül, elég rövid idő alatt.

Egynyelvűnemzetközi, Magyarországon akkreditált vizsgák például a Telc, az Euro Exam és a LanguageCert.

Nálunk ezekre a nyelvvizsgákra készülhetsz, segítünk a vizsga jelentkezésben és a Telc vizsgát nálunk is leteheted.

Itt olvashatsz pár javaslatot és tanácsot, letölthetsz próbavizsgákat és megnézheted az egyes nyelvvizsgák felépítését, feladatait és pontozását.

Segítünk abban is, hogy miből készülj fel a vizsgára, és ha csoportban szeretnél felkészülni, megnézheted a nyelvvizsga előkészítő tanfolyamok indulását is.

Európában közösen használjuk a KER (Közös Európai Keretrendszer) szintjeit a különböző nyelvvizsgák besorolására. A szintrendszer megkönnyíti az eligazodást: az eddig használt alap-, közép- és felsőfok megnevezés helyett a következő elnevezéseket használjuk:  B1küszöbszint, korábbi alapfok, B2középszint, korábbi középfok, C1haladószint, korábbi felsőfok. Ld. a Közös Európai Referenciakeret szintjeit.

A főiskolák és egyetemek általában B2 (középfokú) vizsgát követelnek meg, de akad olyan intézmény, ahol a diplomádhoz elég az alapfokú nyelvvizsga is. Ebben az esetben válaszd az Origó B1 (alapfokú) vizsgáját, ahol sem hallás utáni értést, sem fordítást nem találsz.

A munkavállaláshoz szükséges nyelvvizsgaszint-követelmény sem egységes. Néhol B1, néha B2 szintű vizsgát várnak el a munkáltatók.

Tehát nem árt a vizsgajelentkezés előtt tisztázni, hogy milyen szintű nyelvvizsgát fogad el/vár el az adott intézmény.

Az alábbiakban két nyelvvizsgáról tájékoztatunk, amelyeket nálunk, a London Stúdióban és a Berlin Stúdióban tehetsz le. A leírás mellett nézd meg a vizsgák felépítését, feladattípusait is és oldd meg a próbatesztet.